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(Referência obtida automaticamente do Web of Science, por meio da informação sobre o financiamento pela FAPESP e o número do processo correspondente, incluída na publicação pelos autores.)

Genome-Wide Association Study of Meat Quality Traits in Nellore Cattle

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Autor(es):
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Magalhaes, Ana F. B. [1] ; de Camargo, Gregorio M. F. [1, 2] ; Fernandes Junior, Gerardo A. [1] ; Gordo, Daniel G. M. [1] ; Tonussi, Rafael L. [1] ; Costa, Raphael B. [1, 3] ; Espigolan, Rafael [1] ; Silva, Rafael M. de O. [1] ; Bresolin, Tiago [1] ; de Andrade, Willian B. F. [1] ; Takada, Luciana [1] ; Feitosa, Fabieli L. B. [1] ; Baldi, Fernando [1] ; Carvalheiro, Roberto [1, 4] ; Chardulo, Luis A. L. [4, 5] ; de Albuquerque, Lucia G. [4, 1]
Número total de Autores: 16
Afiliação do(s) autor(es):
[1] Fac Ciencias Agr & Vet, Dept Zootecnia, Jaboticabal, SP - Brazil
[2] Univ Tecnol Parana, Dois Vizinhos, Parana - Brazil
[3] Univ Fed Bahia, Dept Med Vet Prevent & Prod Anim, Salvador, BA - Brazil
[4] Conselho Nacl Desenvolvimento Cient & Tecnol CNPq, Brasilia, DF - Brazil
[5] Fac Med Vet & Zootecnia, Dept Melhoramento & Nutr Anim, Botucatu, SP - Brazil
Número total de Afiliações: 5
Tipo de documento: Artigo Científico
Fonte: PLoS One; v. 11, n. 6 JUN 30 2016.
Citações Web of Science: 8
Resumo

The objective of this study was to identify genomic regions that are associated with meat quality traits in the Nellore breed. Nellore steers were finished in feedlots and slaughtered at a commercial slaughterhouse. This analysis included 1,822 phenotypic records of tenderness and 1,873 marbling records. After quality control, 1,630 animals genotyped for tenderness, 1,633 animals genotyped for marbling, and 369,722 SNPs remained. The results are reported as the proportion of variance explained by windows of 150 adjacent SNPs. Only windows with largest effects were considered. The genomic regions were located on chromosomes 5, 15, 16 and 25 for marbling and on chromosomes 5, 7, 10, 14 and 21 for tenderness. These windows explained 3,89% and 3,80% of the additive genetic variance for marbling and tenderness, respectively. The genes associated with the traits are related to growth, muscle development and lipid metabolism. The study of these genes in Nellore cattle is the first step in the identification of causal mutations that will contribute to the genetic evaluation of the breed. (AU)

Processo FAPESP: 12/21969-7 - Utilização de informações genômicas para o melhoramento genético de características da carne em bovinos da raça Nelore
Beneficiário:Ana Fabrícia Braga Magalhães
Linha de fomento: Bolsas no Brasil - Doutorado
Processo FAPESP: 09/16118-5 - Ferramentas genômicas no melhoramento genético de características de importância econômica direta em bovinos da raça Nelore
Beneficiário:Lucia Galvão de Albuquerque
Linha de fomento: Auxílio à Pesquisa - Temático